מג'יק מרקטינג

כמה עולה לבנות אתר אינטרנט?

התחלת לבדוק את העלויות להקמת אתר אינטרנט וגילית שיש פער עצום במחירים? בפוסט זה באנו לעשות סדר ולהסביר כמה עולה לבנות אתר, מה משפיע על המחיר להקמת אתר ואיך ניתן להוזיל עלויות?

כמה עולה להקים אתר אינטרנט?

כמה עולה לבנות אתר אינטרנט?

כמו כל דבר בחיים, גם בבניית אתרים אפשר למצוא פערים במחירים. 

המחיר לבניית אתר אינטרנט לעסק הוא עניין יחסי ומורכב מאיכות, מקצועיות ניסיון וגורמים אחרים המשפיעים על המחיר הסופי.

אם תפנו לחברת בניית אתרים עם ניסיון של שנים בתחום, המחיר שתשלמו עבור הקמת אתר יהיה גבוה פי כמה וכמה לעומת בונה אתרים פרילנסר שרק התחיל את דרכו ומחפש דרך להגדיל את תיק העבודות שלו.

בתהליך בניית האתר יש כמה גורמים שצריך לקחת בחשבון. למשל, על איזה פלטפורמה האתר יהיה בנוי? מדובר בבניית אתר מכירות? אתר תדמית? בלוג או בניית דף נחיתה עם עמוד אחד בלבד? כמה עמודים אתה רוצה שיהיו באתר? אתה רוצה עיצוב ייחודי בהתאמה אישית? מה לגביי הלוגו? התוכן? התמונות? כל זה ועוד משפיע משמעותית על המחיר שתשלמו.

השאלה כמה עולה לבנות אתר אינטרנט תלוי בגורמים רבים, אך כדי להקל עליכם ולתת לכם נקודת פתיחה טובה בניתי מחירון עדכני לבניית אתרי אינטרנט.

מחירון בניית אתרים: מה העלות לבניית אתר אינטרנט?

בניית אתר מסחר/חנות וירטואלית (אתר מכירות איקומרס) – החל מ-9,000 ש"ח.

בניית אתר תדמית לעסק קטן- החל מ-3,000 ש"ח.

בניית אתר תדמית גדול ומורכב יותר החל מ-5,000 ש"ח.

בניית אתר בלוג – החל מ-3,500 ש"ח.

בניית דף נחיתה – החל מ-1,000 ש"ח.

בניית אתר לעסק – החל מ-5,000 ש"ח

בניית אתר מקצועי בהתאמה אישית – החל מ-15,000.

בניית אתר באפיון אישי – החל מ- 7,000 ש"ח.

בניית אתר פורטל בנישה מסויימת – החל מ-10,000 ש"ח.

בניית אתר תמונות – החל מ-4,000 ש"ח.

רוצה לקבל הצעת מחיר לבניית אתר? השאר פרטים ונחזור אליך עם הצעה ייחודית!

חשוב לציין כי המחירים הללו הם הערכות בלבד, והעלות לבניית אתר משתנה בהתאם לדרישות הספציפיות של הלקוח ורמת המורכבות של האתר. כמו כן, שימו לב כי מחירים אלו אינם כוללים תחזוקה ניהול ועדכונים שוטפים אשר עשויים להידרש על מנת לשמור על תפקוד חלק ונקי של האתר לאורך זמן.

מחירי בניית אתרים שציינתי פה הם המחירים "הנורמליים" בשוק עבור הקמת אתר אינטרנט. כמובן שיש מקרים יוצאי דופן והמחיר לבניית אתר משתנה בהתאם לצרכים והמאפיינים הייחודים שלכם.

מה משפיע על העלויות לבניית אתר?

כדי לפשט את זה כמה שיותר, בוא נניח שאתה מחפש לקנות רכב חדש. המחיר של הרכב משתנה בהתאם לדגם, לשנת הייצור, לתוספים ופרמטרים נוספים אחרים. כך בדיוק גם העלויות בבניית אתרים משתנות. המחיר לבניית אתר אינטרנט קטן או דף נחיתה בודד יהיה נמוך יותר בהשוואה לאתר מכירות גדול שעבר אפיון ועיצוב בהתאמה אישית. 

ישנם עשרות מאפיינים המשפיעים על מחירי בניית אתרים כך שעד שלא מבצעים שיחת אפיון עם בעל העסק ומבינים את הצורך העיקרי ואת רמת המורכבות של האתר קשה עד בלתי אפשר לשלוח הצעת מחיר לבניית אתר.

 

אדם יושב וחושב כמה עולה לבנות אתר אינטרנט?!

מהם העלויות לתחזוקת אתר אינטרנט?

אם אתה שוקל לבנות אתר אינטרנט חשוב שתכיר בעלויות השונות שיש עבור תחזוקת האתר (אל דאגה לא מדובר בהוצאה גדולה מדי 🙂)

אחסון אתרים: אתה צריך לאחסן את האתר שלך על גבי שרת או לפנות לחברת אחסון אתרים. אחסון אתר אחד עולה בין 20-70 ש"ח והמחיר משתנה בהתאם לאיכות החברה, השירותים שהיא מספקת וגם היכן היא נמצאת בארץ או בחו"ל.

שם דומיין: תצטרך לרכוש שם דומיין שזה הכתובת של האתר שלך. שמות דומיין עולים בדרך כלל בין 50-80 שקלים לשנה.

ניהול ותחזוקת אתר: בהתאם למורכבות ולעבודה הנדרשת באתר, ייתכן שתצטרך מנהל אתר אינטרנט שיקדם את האתר בגוגל ויבצע תחזוקה ותיקונים באתר בהתאם לצרכים האישיים שלך. זה יכול לכלול דברים כמו תיקון קישורים שבורים, עדכוני תוספים, העלאת תמונות, עדכון התוכן באתר וטיפול בפרצות אבטחה. עלויות התחזוקה יכולות להשתנות במידה רבה, בהתאם לגודל האתר ורמת המומחיות של מנהל האתר.

באופן כללי, בניית אתר פשוט יכול לעלות כמה שקלים בודדים בחודש, בעוד שאתר מורכב יותר ומעוצב בצורה מקצועית יכול לעלות כמה אלפי שקלים לא כולל עלויות תחזוקה ואחסון.

מה חשוב לבדוק לפני שבונים אתר?

להגדיר מטרות ויעדים לאתר: לפני הקמת האתר, חשוב שיהיה לך מושג ברור של מה אתה רוצה להשיג ומיהו קהל היעד אליו אתה פונה. זה יעזור לך לקבל החלטות טובות יותר עוד לפני שהתחלת תהליך לבניית אתר.

לבחור את הפלטפורמה הנכונה: קיימות מאות פלטפורמות לבניית אתרים, אך הפופולריים ביותר הם Wix ו-WordPress. ודא שאתה בוחר פלטפורמה שמתאימה היטב לצרכים הספציפיים שלך, לתקציב וליכולות הטכניות שלך.

להתמקד בחוויית משתמש טובה: האתר שלך צריך להיות קל לשימוש, עם מבנה ברור וכזה שמספק חווית גלישה חלקה ונעימה. זה יעזור לך לקבל יחס המרה גבוה ויעודד את הגולשים לחקור את האתר שלך יותר ויותר.

לוודא שהאתר רספונסיבי ומותאם לניידים: עם מגמה ברורה שהולכת וגדלה תרצה לבנות אתר רספונסיבי מותאם לכל סוגי המכשירים בדיוק כמו האתר הזה

כמו כן ודא שהאתר שלך מאובטח עם תעודת SSL, מוצג עם תמונות איכותיות ותוכן שיווקי ברמה הכי גבוהה! יש גם כלים מקצועיים כמו גוגל אנליטיקס וסרץ קונסול שיעזרו לך לזהות אזורים לשיפור ולקבל החלטות חכמות יותר בנוגע לאתר אך פה אני כבר גולש לנושאים אחרים ובפוסט זה רציתי להסביר כמה עולה להקים אתר וממה בדיוק מורכב המחיר כדי שתדעו להיערך בהתאם.

בשורה התחתונה, בניית אתר מוצלח מצריך תכנון קפדני, תשומת לב לפרטים הקטנים ומחויבות לשיפור מתמיד ואופטימיזציה SEO. אין לי ספק שאם קראת את הפוסט מתחילתו ועד סופו אתה יודע פחות או יותר כמה עולה להקים אתר אינטרנט ומהן העלויות השונות שצריך לקחת בחשבון.

אולי יעניין אותך?

×