שיפור מהירות אתר
גולש שנכנס לאתר אינטרנט ונאלץ להמתין יותר מ-3 שניות יוצא ועובר לאתר אחר. אני בטוח שלא תרצה לאבד לקוח בגלל שהאתר שלך נטען באיטיות ולא זז. בהמשך תקבל את כל המידע שאתה צריך כדי להפוך את האתר שלך למטוס על חלל.
למה חשוב לשפר את מהירות האתר?
אתרים איטיים שלוקח להם הרבה זמן להיטען לא יצליחו להמיר גולשים ובטח שלא יופיעו בתוצאות הראשונות של גוגל. אם היית נכנס לאתר איטי שמשך הטעינה שלו ארוך מהרגיל, סביר מאוד שהיית חוזר אחורה לגוגל וממשיך לאתר הבא.
שיפור מהירות בניידים הוא קריטי כי רב הגולשים היום מחפשים מידע ומבצעים קניות דרך הסמארטפון. העלאת נתוני האתר מהמכשיר הסלולרי צורך הרבה עבודה מנתוני הגלישה בשונה מגלישה דרך המחשב הביתי.
שיפור מהירות האתר וקיצור זמני טעינה הוא קריטי לגולש ועוזר לבעלי אתרים לשפר את אחוזי הנטישה, יחס ההמרה, מיקום האתר בגוגל, איכות האתר ועוד כל כך הרבה מעבר לזה. נראה שרוב בעלי האתרים משקיעים המון בעיצוב ונראות האתר אך לא בגורם החשוב מכל – שיפור מהירות האתר.
איך משפרים את מהירות האתר?
לפני שניגש לעניינים חשוב שתדע, גם אם אין לך ניסיון בתכנות, קידום או בניית אתרים עדין אפשר לקצר משמעותית את זמן טעינת האתר בקלי קלות אם רק תיישם ותבצע את הפעולות שאציג לך בהמשך הפוסט.
נתחיל מההתחלה..
דבר ראשון, אפשר לבדוק את מהירות האתר שלך כדי לקבל נתונים על החוויה של המשתמשים באתר ולראות את הביצועים הכלליים.
אתה יכול לעשות את זה פה.
כך זה נראה:
שיפור מהירות האתר הוא קריטי! גולשים מאבדים סבלנות מהר מאוד ועוברים לאתר אחר אם הטעינה נמשכת יותר מ-3 שניות.
5 שיטות מומלצות לקיצור זמן טעינת האתר
1.תוסף לשיפור מהירות – NitroPack
למי שרוצה לעשות לעצמו חיים קלים אני ממליץ מאוד להתחיל עם התוסף NitroPack. החברה מציעה 4 חודשים חינם בעת התקנת התוסף, לא נדרש ידע מקדים, פשוט להוריד את התוסף ולהנות מאתר מהיר. ממליץ מאוד למי שרוצה לשפר מהירות מבלי להסתבך וכל התענוג הזה בחינם!
2. דחיסת תמונות – צמצום משקל התמונה
גודל התמונה משפיע משמעותית על משך זמן טעינת האתר, נסה שלא לעבור את ה-100KB לתמונה, במקרים חריגים עד 250KB. דחיסת תמונות יגרום לכך שהדף יטען את התמונה בקצב מהיר יותר ויפחית מהעומס הנתונים בדף. בוורדפרס יש מאות תוספים לדחיסת תמונות בחינם. דחיסת תמונות באופן ידני אפשר לעשות באתר הזה.
3. שימוש בתוספי Caching לביצועים מקסימליים.
יש אינסוף דרכים להאצת אתר ע"י צמצום קוד, צמצום בקשות HTTP ושירותי תכנות מתקדמים. לאדם הממוצע אין את הזמן והסבלנות לזה, ההמלצה שלי היא להשתמש בתוסף שנקרא WP-Rocket שפותח לשיפור מהירות האתר, התוסף לא יקר ובהחלט יקצר משמעותית את טעינת הדפים באתר.
4. השתמש בשרת אחסון איכותי ומהיר (או ב-Cloudflare)
איכות החברה בה האתר מאוחסן משפיע על מהירות האתר. עדיף להוציא כמה שקלים נוספים על אחסון אתרים אמין כדי לספק לאתר את המהירות והביצועים הטובים ביותר. תאמינו לי זה שווה את זה!
5. שימוש ב-CDN או בקיצור Cloudflare
פתרון נוסף להאצת אתר היא שימוש ב-קלאודפלייר. חברת קלאודפלייר מציעה פתרונות אבטחה ומשפרת את מהירות האתר באמצעות שימוש ב-CDN. CDN היא רשת של שרתים שמפיצה תוכן למשתמשים מהשרת הקרוב אליהם מבחינה גיאוגרפית. אני לא רוצה לסבך יותר מידי בדברים טכניים, פשוט בצעו בדיקה היכן האתר מאוחסן ואם צריך בצעו מעבר לקלאודפלייר או לשרת אחסון מהיר יותר.
סיכום
בדיוק כמו שבני האדם לא אוהבים להמתין בחיים האמיתיים, כך גם הגולשים בעולם הוירטואלי. שיפור מהירות אתר אינטרנט הוא גורם מרכזי ועיקרי בקידום אתרים אורגני בגוגל.
במציאות המהירה של היום אנשים הפכו לחסרי סבלנות ורוצים לקבל את המידע כאן ועכשיו וכל זה מוביל לעובדה שקיצור זמן טעינת האתר הוא חובה ולא בגדר המלצה. אם אתה מתקשה לשפר את מהירות האתר וזקוק לעזרה וליווי מלא אתה מוזמן ליצור קשר.